Vælg en side

Hvis du leder efter en måde at slappe af og øge dit velvære på, så er et infrarødt saunatæppe det perfekte valg. Infrarøde stråler er en type stråling, der er usynlig for det menneskelige øje, men som kan mærkes som varme. Disse stråler kan trænge dybt ind i kroppen og øge blodcirkulationen, øge lymfedrænage og forbedre muskelspændinger. I dette blogindlæg vil vi komme nærmere ind på fordelene ved at bruge et infrarødt saunatæppe, og hvordan man bruger det for at få mest muligt ud af det


Klik her for at se priser

Hvad er et infrarødt saunatæppe og hvordan virker det?

Et infrarødt saunatæppe er et tæppe, der bruger infrarødt lys til at opvarme din krop. Denne type lys har mange sundhedsmæssige fordele, herunder at reducere dit stressniveau og øge din følelse af komfort.

Et infrarødt saunatæppe er et tæppe, der udsender infrarøde stråler. Når du ligger under tæppet, vil du opleve en dyb, afslappende varme, der kan hjælpe dig med at slappe af og øge dit velvære.

Et infrarødt saunatæppe er en type tæppe, som du kan bruge overalt, og få alle fordelene ved den varme, der produceres af infrarødt lys. Den ligner lidt en sovepose, som du kan putte dig selv i. Du kan bruge tæppet på din sofa eller din seng, eller endda på dit gulv, hvis du ligger behageligt der. Du sætter blot tæppet i stikkontakten, tænder det og lader tæppet gøre sin magi ved din krop, mens varmen langsomt øges og fordeler sig i din krop.

Forskellen på et infrarødt saunatæppe og en infrarød sauna

Temperaturen der skabes ved det infrarøde lys er lavere end i en klassisk sauna. Varmen er ikke så chokerende for din krop, som den kan være i en traditionel sauna, og mange mennesker kan bedre håndtere den varme som man oplever i en infrarød sauna. Selvom temperaturen er lavere, så trænger den dybere ind i kroppen end den traditionelle sauna, så effekten fra det infrarøde lys er meget høj. Det er derfor, det infrarøde saunatæppe har så mange sundhedsmæssige fordele.

Hvad er fordelene ved et infrarødt saunatæppe

En af fordelene ved at bruge et infrarødt saunatæppe er, at det kan være med til at reducere dit stressniveau. Når du er stresset, frigiver din krop kortisol, som er et hormon, der kan føre til vægtøgning, forhøjet blodtryk og andre helbredsproblemer. Men når du bruger et infrarødt saunatæppe, trænger lyset fra tæppet ind i huden og går dybt ind i kroppen. Dette får din krop til at producere sved, som frigiver giftstoffer. Det infrarøde saunatæppe kan understøtte din krops afgiftningsproces og er den perfekte ledsager, hvis du er i gang med en detox eller en udrensning.

 Infrarødt lys har været brugt terapeutisk i mange år. Det siges at have en god effekt på rigtig mange lidelser, men det er dog ikke dem alle der er dokumenteret, så hvis man har en lidelse bør man altid konsultere sin læge inden brug.

Nogle af de dokumenterede og ikke-dokumenterede fordele siges at være:

 • Afspænding af dine muskler
 • Afhjælpning af luftvejssymtomer
 • Afgiftning af kroppen
 • Forbedret søvn
 • Forbedring af hudens elasticitet
 • Øget velvære
 • Øget blodcirkulation
 • Forbedring af immunforsvaret
 • Reduktion af stress og træthed
 • Reduktion af forhøjet blodtryk
 • Reduktion af muskelsmerter
 • Reduktion af nervesmerter
 • Smertelindring ved gigt og ledsmerter
 • Reduktion af menstruationssmerter
 • Reduktion af gener i forbindelse med overgangsalder

Først og fremmest får det infrarøde saunatæppe dig til at svede. Dette igangsætter en afgiftning af kroppen gennem huden. Den renser huden og giver dig en renere og mere strålende hud med en sund glød. Det kan også hjælpe dig med at lave en dybere afgiftningsproces, hvis du samtidigt støtter dine organer med en sund kost.

Den infrarøde varme hæver din puls og øger din cirkulation på samme måde som let til moderat træning gør. Et infrarødt saunatæppe kan også reducere muskelsmerter og stivhed og mindske ledsmerter, også hos mennesker, der lider af gigt (kilde)

Derudover kan varmen fra tæppet hjælpe dig med at slappe af i dine muskler og forbedre restitutionen fra træning. Det forbedrer også din søvn og giver dig mere energi. De endorfiner, der produceres i din krop under brug af saunaen, ligner dem, din krop producerer, når du træner, og de er kendt for at løfte dit humør og efterlade dig opløftet og mere energisk.

Hvordan bruger man et infrarødt saunatæppe

Et infrarødt saunatæppe er bærbart og nemt at bruge. Du kan tage det med dig, uanset hvor du skal hen, og alt hvad du behøver er en stikkontakt. Når du tænder for tæppet, vil det infrarøde lys langsomt og nænsomt varme din krop op, hvilket får dig til at svede.

I en traditionel sauna er du typisk enten nøgen eller i badetøj, men i et infrarødt saunatæppe anbefales det at have noget let bomuldstøj på, der kan absorbere noget af sveden. Dette vil gøre det nemmere at holde tæppet rent og spare dig for at bruge en masse tid på rengøring.

Det anbefales at have en flaske vand tæt på dig, da du bliver tørstig, når du begynder at svede. At forblive velhydreret er en vigtig del af afgiftningsprocessen. Du kan trygt bruge dit infrarøde saunatæppe dagligt, men det vil også give dig gode resultater at bruge det 2-3 gange om uge. Du kan bruge det i 20-40 minutter ad gangen, men en lille pause på cirka en halv time vil give dig gode resultater.